Dat was FIER!

Marco Blok

MEI is een volledig nieuw concept waar de nadruk ligt op een mooie synergie tussen natuur, keuken en tafel. Zijn vorige restaurant Blok’s noteerde sinds 2012 een Michelinster, maar een ongebreidelde liefde voor koken gaat bij Marco waar die niet gaan kan. Het mondde uit in MEI dat er sinds 20 januari 2020 mag zijn. De creatieve vonk is er weer. Voor het nieuwe avontuur werd veel inspiratie opgedaan in Berlijn. De gerechten van MEI zijn ongecompliceerd, eigenzinnig en oprecht. Met als doel je letterlijk en figuurlijk dichter bij de natuur, het product en de bereiding ervan te brengen. Het wereldse wordt gecombineerd met goede en gezonde seizoensproducten. Zonder verspilling en in een goede ambiance. Groenten spelen een hoofdrol en voor vlees en vis wordt alleen gewerkt met duurzame en biologische producten. Kabeljauw uit de Noordzee, wild uit de lokale bossen of biologisch rund- en varkensvlees. Vogelaars kunnen Marco ook in de bossen tegenkomen, zelf de paddenstoelen zoekend. Om op zijn gravelbike weer terug te trappen naar de Krommestraat en ze daar met wat olie op het vuur te gooien.